Zoeken in deze site

Inhoudsopgave


Gebruik van registratie-objecten uit de Basisregistratie Ondergrond (BRO) voor de grondopbouw

De Basisregistratie Ondergrond (BRO) is een centrale registratie met publieke gegevens over de Nederlandse ondergrond. Overheden leggen voor dezelfde objecten dezelfde, betrouwbare, algemene gegevens vast. Vanuit één centrale digitale plek, de landelijke voorziening, kunnen gebruikers gegevens opvragen voor informatie over bodem en ondergrond. Op de datasets kunnen ook rekenprogramma’s en modellen uitgevoerd worden. Deze gegevens kunnen gebruikt worden om inzicht te krijgen in de grondopbouw.

Het betreft met name ondergrondgegevens (registratieobjecten) zoals: grondwatermonitoringsputten, geotechnisch sondeeronderzoek, bodemkundige, geotechnische en geologische boormonsterbeschrijving en boormonsteranalyse, maar ook modellen zoals: bodem- en geomorfologische kaart, REGIS II (geohydrologisch model), GeoTop en DGM (Digitaal Geologisch Model). De registratieobjecten zullen op termijn verder aangevuld en uitgebreid worden.

Gegevens van de Basisregistratie Ondergrond zijn ook via het DINOloket beschikbaar. De hierboven genoemde gegevens kunnen gebruikt worden voor het schematiseren van grondlagen en/of het afleiden van grondparameters.

Versies